lördag 5 oktober 2013

ビルシャーミュゼリ

 
ifall det inte finns något saftigt frukt- eller nötbröd att rosta tills det kommit på gränsen
till det rätt så svarta att ringla honung över, är det ganska så taget med en grötfrukost
en frostig morgon då det bär av till universitetet. Ifall det är helg, blir det veganscones.
Men sedan mitt senaste köp utav kokbok, har det blivit lite mer exprimenterande
och min senaste upptäckt är charmen som birchermüslin innehar. Att kunna förbereda
de flesta ingredienserna under kvällen innan är ett plus bara det.
 
材料 1人分
- 3/4 deciliter havregryn
- 3/4 deciliter mjölk
- saften av en fjärdedel citron(viktig!!)
- ett rivet syrligt äpple(svenska äpplen är att föredra)
- 1~2 matskedar rinnande honung
 
- 3/4 deciliter naturell yoghurt
- valfri toppning.
 
1. blanda samman det första styckets alla ingredienser i en liten bunke, följt av att du
sedan låter den stå i kylskåpet över natten.
2. den följande morgonen lägger du till yoghurten och rör om väl.
3. låt müslin stå och bli lite rumstempererat ifall du inte vill ha den kall. Servera
tillsammans med en toppning som faller dig i smaken. (Ifall man skulle följa originalreceptet
ut i full pricka skulle det vara upptinade bär, men en drös med granatäppelkärnor fungerar
exakt lika fint till som komplement.)
 
 頂きます~

 

1 kommentar: