tisdag 26 november 2013

スパイシーなクランブルとシナモンアップル

ifall jag är hemma en eftermiddag finns alltid tanken att jag skall ordna ihop någonting
bara för att. Bara för att det finns tid. Bara för att man kan variera sig i mängder. M.m.
En återkommande favorit är Saltå kvarns kryddsmul tillsammans med kaneläpplen.
Tar tio minuter att slänga ihop och slår universitetets havrekakor med längder.
För den som inte är en äppelmänniska, är det bara att ersätta med exempelvis bigarråer.
 

材料 4人分
- 2 deciliter havregryn
- 3 matskedar råsocker
- 1 tesked kardemumma
- 10 gram smör

- fyra äpplen, gärna svenska
- 1 tesked kanel
- 1 tesked malen ingefära
- 1 kryddmått muskot
- 1 matsked farinsocker
- 25 gram smör

- 2 deciliter vaniljyoghurt

1. låt smöret smälta i stekpannan och stek därefter ingredienserna till kryddsmulet under
omrörning tills allting har fått sig en rostad, brun färg. Häll ned smulorna på en tallrik
så att de inte bränns vid.
2. blanda samman kryddorna jämnt i en liten skål. Smält den andra dosen med smör
och stek dem tillsammans äppelbitarna som är skurna i munsbitstorlek.
3. varva kryddsmulet, äppelbitarna och vaniljyoghurten i portionsskålar.

頂きます~


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar