måndag 16 juni 2014

トマトパスタ

har under den senaste tiden försökt med att anamma utmaningen att rensa mitt
skafferi, någonting vilket bland annat ledde till att den där fullkornspastans
existens inne i det innersta hörnet hamnade i strålkastarljuset.


Vad i hela friden skall jag ta mig itu med den där..., 

följt av att även en konservburk med plommontomaters närvaro ropade på
min uppmärksamhet. Svaret var alltså pasta med tomatsås. Helt enkelt.
Så kvickt tillbaka till bokhyllan i jakten på den där volymen av Kinfolk med
Fergus Hendersons pastarecept, vilket visade sig vara en hitt. Det som
uppskattas med receptet, bortsett från smaken det vill säga, är att det både
är enkelt och inte kräver ett överflöd med ingredienser; utan nästintill allting
är ting vilka för det mesta finns till i någon kökshylla. Grundreceptet må vara
vanlig spagetti, men fullkornsvarianten fungerar lika fint. Vegetarisk tröstmat.

 

材料 4人分
- ett paket fullkornspagetti (dryga 450 gram)
- två konservburkar med hela plommontomater
- två rödlökar, skivade
- fyra vitlöksklyftor, skivade tunt
- extra virgin olivolja
- havssalt
- svartpeppar ur en kvarn
- parmesanost, för servering

1. häll ned riktigt med olivolja i en kastrull som står på medelvärme. Stek och rör runt
vitlök och rödlök tills de mjuknar, vilket tar ungefär fem minuter. Använder du dig
av en wokpanna över en gasspis tar det cirka två eller tre. Tillsätt sedan tomaterna, salt
och svartpeppar, följt av att du låter allting puttra under en medellåg hetta så länge
som det bara går tills såsen har tjocknat till och tomaterna krossats med.

 

2. koka upp pastan i väl saltat vatten och skaka sedan av den i ett durkslag.



3. blanda samman sås och pasta, gärna i stekpannan eftersom att smakerna då
absorberas snäppet längre längre. Rör om väl och servera med hyvlad parmesan.

頂きます〜♪

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar