lördag 4 januari 2014

生姜焼き

och så var det ett nytt välkomnat år här. Det kanske inte har varit så aktivt med skrivandet
i fjol i och med så pass mycket som kretsade en omkring. Men det skall det råda bot på,
bland annat då det kommer till mitt uppdaterande med recept! Som årets första mat-
relaterade inlägg får det lov att bli den simpla men ack så bekväma 生姜焼きn, vilket
enkelt uttryckt är fläskkött stekt med ingefära. Receptet kommer ifrån en av Harumi
Kuriharas kokböcker.


生姜焼き
 
材料 4人分
- 400g fläskkarré
- 6 matskedar japansk soja
- 4 matskedar mirin
- 2 matskedar riven ingefära(brukar dock ha kanske fyra gånger mer)

1. skiva fläskkarrén så tunt som det bara går blanda samman den tillsammans med
resterande ingredienser. Låt allting gärna stå ett litet tag.
2. hetta upp olja i stekpannan och stek allting på hög värme tills köttet blir tillagat
och såsen kokas ned och blir tjockare. Vill du ha det mindre salt, så är det bara
att skopa ur lite av såsen medan köttet steks.
3. servera tillsammans med ris eller råris, misosoppa efter smak samt mängder grönt.
Strimlad vitkål passar perfekt tillsammans med köttets sälta, samtidigt som sallad
med en citronbaserad sås lägger till en friskhet. Rekommenderar dessa två varmt.

頂きます~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar