måndag 19 augusti 2013

甘辛の豆腐ステーキ

det finns ibland särskilda rätter som man plötsligt bara vill äta, och med detsamma.
Här är en av mina mest omtyckta, vilken inte heller tar alltför lång tid att ta sig an
om man, likt jag idag, har bråttom iväg till rocketyogan efteråt.
Helt vegetariskt. För veganen är det bara att ersatta majonnäsen med en vegansk sådan.

甘辛の豆腐ステーキ
 
材料 2人分
- ett block med fast tofu
- finhackad purjolök
- potatismjöl
- olja att steka i
* socker, mirin, soja samt sake... 2 matskedar
* toubanjan(kryddig bönpasta ifrån det kinesiska köket)... 1/4 tesked~ efter omtycke
- majonnäs... 1 matsked, rågad

1. linda in tofublocket i en kökshandduk och hetta upp det i en mikrovågsugn
    under 4 minuter(600w). Ifall värmestyrkan är högre, dra bara ned på tiden lite grann.
    Låt allting sedan svalna ned ordentligt.
2. skär ned tofun i en tuggvänlig storlek och täck bitarna med potatismjöl.
    Hetta upp en stekpanna med en större mängd olja, och sedan ned med det hela.


3. stek tofun gyllene brun på vardera sida, under en medelhög till hög hetta.
    Stäng av hettan vid ett tillfälle och häll ned *ingredienserna samt majonnäsen där
    det finns lite utrymme emellan.


4. för att alla smaksatser skall kunna lösa upp ordentligt, använd dig av ätpinnar.
    Tillägg purjolöken och hetta upp ännu en gång. Då väl allting fått sig en gyllene
    glans på ytan är det färdigt och klart.


själv tinade jag upp lite råris som legat i frysen och gjorde allt det goda till en donburi.
Upphettat råris underst, strimlad vitkål ovanpå det och allra överst den varma tofun.
En skål med uppvärmande misosoppa vid sidan av och allting känns komplett.

頂きます~







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar