tisdag 18 mars 2014

サーモンを中華風に

att äta är inte detsamma utan det mest omtyckta porslinet. Så i andra ord var det en ren
lycka för mig att mamma var vänlig nog att ta med sig min prickiga tallrik till Amsterdam
då hon besökte mig under helgen. Då det var dags att åter igen inviga prickarna valde jag
att prova på en lite mer kinesisk rätt vilken fick båda tummarna upp. Den svarta bönpastan
gav rätten, för att inte säga bönorna en mustig smak och laxen näst intill smälte i munnen
på en. Att rätten inte heller tar en sådan lång tid att laga till och kräver få färska
ingredienser är ett plus i sig. Receptet kommer ifrån hemsidan pickledplum.com.


 
 

 
材料 2人分
- 250 gram laxfilé, med skinn och ben borttagna
-  två deciliter haricot verts
- ½ matsked rapsolja

för marinaden
- två matskedar mörk soja
- två matskedar ljus soja (hade inte denna, så det fick bli tre matskedar mörk istället)
- 1½ matsked honung
- en matsked vit misopasta

för såsen
- 1½ matsked risvinäger (grynvinäger funkar lika fint)
- en matsked kinesisk svart bönpasta
- en tesked fint hackad ingefära

1. lös upp misopastan i sojan och lägg till honungen. Rör om ordentligt.
2. skär upp laxen i passande storlek, följt av du lägger ned den i en förslutbar påse
och ringlar över marinaden. Se till att allting blandas väl och tryck ut så mycket av
luften som det bara går innan du sluter igen påsen.
3. låt allting marinera under minst en halvtimme (upp till två timmar).
4. koka upp lätt saltat vatten i en kastrull. Lägg i de gröna bönorna och koka under
dryga tre minuter. Låt dem sedan stå i kallt vatten.
5. blanda samman alla ingredienserna till såsen och ställ den åt sidan.
6. hetta upp olja i en stekpanna under medelvärme, lägg till laxen och bönorna och
låt allting puttra med lock över under tre minuter. Vänd på fisken och detsamma igen.
7. stäng av hettan och lägg upp fisken och det gröna på tallriken.
8. ringla över såsen över och ät rätten varm.

頂きます~

2 kommentarer:

  1. Jag uppskattar verkligen dina recept du lägger ut; detta måste testas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du gör det. Fler kommer ;)

      Radera