söndag 25 november 2012

チーズーケーキ作り

 
den här söndagen fick det lov att bakas en japansk ostkaka,
min första hembakade dessutom.
Till skillnad ifrån det aningen för söta som en cheesecake ibland kan innebära,
hade den här en lite mer mild smak och karaktär. Som en svensk sådan skall vara!
I andra ord tror jag inte att det skulle förstöra med lite blåbärssylt för den med söt tand.

till skillnad ifrån originalreceptet ersattes strösockret med den råa varianten,
en halv tesked grov svartpeppar med pressad citron.
 
ペッパーチーズケーキ

材料 (för en bakform med 15 centimeters diameter)
- 80 gram färskost, rumstempererat
- 30 gram strösocker
- 50 gram gräddfil
- 50 gram riven edamerost
- ett ägg, rumstempererat
- 100 ml vispgrädde
- 1½ matsked vetemjöl
- ½ tesked grovmalen svartpeppar
- 1 kryddmått salt

- 7 stycken digestivekex
- 30 gram osaltat smör

作り方
1. först av allting, botten. Stoppa i kexen i en plastpåse och krossa dem i smått med exempelvis brödkaveln. Efteråt tilläggs smöret som tinats upp i mikron.
Pressa ned massan i botten av formen med hjälp av en sked.
Ifall du likt mig föredrar en gammaldags ugnsform, glöm inte bakplåtspapperet(!!).
Förvara formen efteråt i kylskåpet och sätt samtidigt på ugnens värme på 160 grader.
2. häll ned den uppmjukade färskosten, sockret samt saltet i en bunke och vispa dig
en jämn smet med hjälp av en visp. Tillägg allting i ordningen ifrån gräddfil~svartpeppar
och blanda.
3. ta fram formen och häll ned fyllningen innan den kompletta kakan
tillbringar dryga 45 minuter i ugnen.
Då den värsta värmen efteråt avtagit får allting svalna ned sig rejält i kylskåpet
innan det är dags för servering.

出来上がり~♪

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar